Itt van most: Cégünkről

CORGHI - 65 év tapasztalat, szenvedély, innováció...

A Corghi gyárat 1954-ben alapították meg a Corghi fivérek (Erminio és Remo) Olaszorszában, Correggio városában. Joggal hívták magukat a garázsipari berendezések feltalálójának, hiszen a világ legelső kerékszerelő gépét ők fejlesztették ki 1961-ben Artiglio (karom) néven. 2001-ben megalkották az első szerelővas nélküli kerékszerelő gépüket, 2012-ben pedig a világ legelső érintésmentes futóműállítóját R.E.M.O. néven. Ma a Corghi a legnagyobb és legelismertebb autószerviz berendezés gyártó a világon 6 gyárral, valamint a legtöbb autó-, motor- és abroncsgyártói jóváhagyással.

A Ferrari, valamint a Maserati márkaszervizek kizárólagos szervizberendezés beszállítójaként már hosszú évekkel ezelőtt a Corghi komoly technológiai és minőségi bizonyítványt tett le az asztalra, mialatt már komoly szerepet töltött be motorsportban is, a Forma 1-ben már több mint 30 éve CORGHI CS 44 típusú gépekkel szerelik a kerekeket nemcsak a Ferrari, hanem az összes csapat részére is. A WRC bajnokságban 3 db Artiglio szerelővas nélküli kerékszerelő géppel több, mint 1500 db kereket szerelnek meg egyetlen versenyhétvégén. A MotoGP-ben pedig a Ducatival kiemelkedő az együttműködés. A versenysportokban megszerzett rendkívül értékes és hasznos tapasztalatokat a Corghi az új modellek kifejlesztésénél felhasználja, ugyanúgy mint ahogy ezt a versenysportokban résztvevő autó- és motorkerékpár gyártók is teszik az új utcai modelleik fejlesztésénél, és mint ahogy teszik ezt az abroncsgyártók is.

A Corghi nagy hangsúlyt fektet arra, hogy együttműködjön a legnagyobb abroncsgyártókkal az új abroncsok szereléséhez alkalmas gépek kifejlesztésénél is, illetve, hogy a versenysportban már megszerzett tapasztalatait felhasználva minél tökéletesebbre csiszolhassa szabadalommal is védett berendezéseit.

A Corghi kerékszerelő gépek WDK jóváhagyással is rendelkeznek, defekttűrő, alacsony peremű, valamint magas sebességi indexű úgynevezett UHP abroncsok szerelésére is kiválóan alkalmasak. A környei Bridgestone gyárban és a rácalmási Hankook gyárban is ilyen Corghi gépeket használnak.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának kerékösszeszerelő üzemében Corghi gépek működnek a minőségi és zavartalan működés érdekében.

CORGHI kizárólagos beszállító a Forma1-be több mint 30 éve...

forma1

Corghi gépekkel gond nélkül szerelhető bármilyen típusú és fajtájú gumiabroncs.

MotoGP - Forma1 - WRC versenysport együttműködés:

forma1

A szerelővas nélküli kerékszerelés mára már nem álom, a defekttűrő, illetve alacsony peremű (bármilyen sebességi indexű) gumiabroncsok szerelését a Corghi gépekkel könnyedén, mindenféle megerőltetés nélkül tudjuk elvégezni.